Vi er helt vildt glade for at være blevet inviteret indenfor i det spændende projekt Kulturens Laboratorium!

Projektet har til formål at udvikle en vidensdelende kulturtjeneste på Fyn, hvor kulturinstitutioner, kunstnere og skoler samarbejder omkring udviklingen af nye kunst- og kulturformidlingsforløb til skoleelever på tværs af kunstgenrer og fag. Vi er begejstrede for at der kommer fokus på lige netop dét område i de danske skoler, da vi mener at der i samarbejdet mellem kulturinstitution, kunstnere og folkeskolen opstår et helt særligt potentiale for læring.

Helt konkret skal vi i projektet arbejde sammen med Danmarks Jernbanemuseum, den elektroniske musiker Karsten Pflum, og to lokale folkeskoleklasser, og igennem dette partnerskab udvikle et lyd- og animationsforløb hvor vi bl.a skal finde frem til de bedste læringsmodeller til formidlingen af kunst og kultur, som altsammen har til formål at skabe grobund for børns lyst til at lære og skabe gennem en kreativ process.

Første skridt på vejen bliver en fælles udviklingsworkshop i april, og slagets gang bliver ledet af Tatiana Chemi (Phd. og Post doc.), lektor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Vi ser frem til at skulle mødes med en masse spændende mennesker på tværs af erfaringer og fagligheder, og få inspiration til det forestående udviklingssamarbejde.

Tatiana Chemi er også tilknyttet som forsker på projektet, hvor hun vil dokumentere og evaluere forløbet, hvilket munder ud i et best practice katalog og en konference i juni 2017, hvor resultaterne præsenteres i samarbejde med deltagerne.