Animeret leg & læring

 

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag udviklingen af undervisningsmateriale til børn i alderen 5-10 år, som har til formål at lære børn om solbeskyttelse.

Vi fik fornøjelsen af at stå for animationsarbejdet til 2 kampagnefilm og 1 lærings-app,  og samarbejdede med dygtige folk om at skubbe til børns bevidsthed om, hvordan de passer på sig selv og hinanden under solens stråler. 

Karakteranimation

 

Undervisningsmaterialet blev bygget op om 2 karakterer. Den lille og vakse gule karakter og hans store, bløde og knapt så kloge blå ven. Illustrationerne blev udarbejdet af illustratior Christan Guldager, og en stor del af vores opgave bestod i at bringe karaktererne til live gennem 2D animation.

App animationer

Undervisningsmaterialet blev suppleret med en app med minispil, som på indirekte og legende vis havde til formål at lære børnene om solrådene.
Her fik de 2 hovedkarakterer selskab af 4 nye solvenner. 


Vi leverede animationer til app’en i form af sprite sheets, som var brudt op i mindre sekvenser og delelementer såsom mimik og bodyidles, som derved kunne kombineres i de forskellige minispil.

Film og tempo

 

Én af grundstenene i kampagnematerialet var 2 animerede film.

Målet var at skabe en film med plads til pause og reflektion i et roligt tempo. Der blev arbejdet med at finde en balance mellem de levende billeder og speaket, der gennem filmene fodrede børnene med viden om alt fra planeternes relationer til de helt nede på jorden solråd omhandlende skygge, solcreme og soltøj.

Credits:

Produktion: Kræftens Bekæmpelse & TrygFonden
Art Direction: AppMonk

Animation: Sekvens

Illustrationer: Christian Guldager