Animeret læring
Workshops og projektforløb

Animationsfilm er billeder, bevægelse, lyd og fortælling i en skøn forening, der med alle sine håndnære virkemidler åbner op for alverdens måder at fortælle og undersøge materialer og emner på. 

Vi tilbyder stop motion animationsworkshops og undervisningsforløb til børn og unge som et redskab til at opnå indsigt, erfaring og viden gennem en sjov og medskabende process. 

Process_Samlet

Indsigt og viden gennem en legende process

Når vi afholder workshops eller skoleforløb, bruger vi animationsformen stop motion. Det er en teknik, der er fantastisk sjov og enkel, idet du kan placere alting under et kamera og gennem ryk og affotografering forvandle det til levende fortællinger.

Stop motion har derudover også den helt særlige kvalitet, at man inddrager den taktile oplevelse: det at have materialerne fysisk i hånden, eksperimentere, afprøve og skabe illusionen af bevægelse med sine bare hænder er en helt unik og sanselig arbejdsform, som åbner op for muligheden for at gå på opdagelse i alverdens materialer og fortælleformer.

Scenerne optages digitalt på iPads eller telefoner og efterredigeres ligeledes digitalt, Man møder derfor i stop motion en skøn forening af det analoge og digitale.

CASE

Kulturens Laboratorium

I et partnerskab med Kroggårdsskolen, Danmarks Jernbanemuseum og den elektroniske lydkunster Karsten Pflum, deltog vi i det ambitiøse projekt Kulturens Laboratorium. Projektet har til formål at udvikle en vidensdelende kulturtjeneste på Fyn, hvor kulturinstitutioner, kunstnere og skoler fra hele kulturregionen eksperimenterer med udviklingen af nye kunst- og kulturformidlingsforløb til skoleelever på tværs af genrer og fag.

Vi deltog i projektet som animationskunstnere, hvor vi hjalp børnene i arbejdet med at bringe deres historier til live gennem en surrealistisk collagestil i en fragmenteret fortælleform- og stil.

Vores del af projektet mundede ud i en sammenklippet film bestående af elevernes individuelle animationsfilm og lydredigeringer. Resultatet kan ses herunder.  

“Animation skal udforskes og udfoldes, der hvor man mindst venter det. I samarbejdet med Sekvens fik jeg øjnene op for både muligheder og faglige nye veje at gå i forhold til formidling af jernbanehistorie”

LISE STADELUND, UNDERVISNINGS- OG UDVIKLINGSANSVARLIG
PÅ DANMARKS JERNBANEMUSEUM

Projektet har forskningstilknytning via Tatiana Chemi (lektor ved AAU). Hun vil dokumentere og evaluere forløbet, som munder ud i en række anbefalinger, som skal gøde jorden for flere samarbejder mellem skoler, kunstnerer og kunst- og kulturinstitutioner. Derudover vil resultaterne for projektet blive præsenteret i samarbejde med deltagerne til en konference i juni 2017.

fisk_perron
jernbane_screenshot_vogn_vogn
Piger_400x440px
Udklip_Barn_400x440
Introduktion_Jernbanemuseet_Cropped

VI TILBYDER

Animation som redskab til kunst- og kulturformidling, eller som undervisningsmiddel i folkeskolen.

Workshops 

Gennem animation kan man på en nærværende og legende måde sanseliggøre kultur- og kunstformidling og derved skabe indsigt i fx et museums udstillingsmateriale eller en event eller festivals tema og indhold. Ved at koble fortælling på levende billeder og lyd, og gøre de besøgende til aktive medspillere i en filmskabelsesproces, vil oplevelsen efterlade varige indtryk, der huskes.

Ønsker du at få os på besøg til dit event eller i din kulturinstitution, så tilbyder vi animationsworkshops af fx 3-6 timers varighed.  Længere forløb kan også arrangeres efter aftale.

Nysgerrig efter at vide mere, så er du velkommen til at sende os en mail, eller booke et møde.

Kontakt os

Skoleforløb

Arbejder I med et konkret emne, tema eller fag , som I ønsker at formidle gennem en æstetisk og kreativ læringsproces, så indgår vi gerne i en dialog og et samarbejde med jeres skole i udviklingen af et undervisningsforløb, som kan styrke disse mål gennem animation.

Vi kan også tilbyde et færdigt forløb til folkeskolen, som spiller perfekt sammen med den åbne skole. 

Nysgerrig efter at høre mere, eller vil du booke os til et forløb? Så tøv ikke med at bruge nedenstående knap

Kontakt os

Enkel teknik – sjov process

Når vi arbejder med børn og animation, lægger vi vægt på en simplificering af animationsteknikken, så man bevarer det legende element uden at fortabe sig i de tekniske spidsfindigheder. Vi mener nemlig at man lærer bedst når man har det sjovt.

Graden af simplificering afhænger af børnenes alder og erfaringsgrundlag, og alt efter behov kan der justeres både op og ned for det animationstekniske niveau. 

Stop motion kan i princippet være super detaljeret og kompliceret, men kan omvendt også koges ned til at rumme ganske få kerneelementer. Vi lægger vægt på en animationsstil og -æstetik, der er indenfor børns rækkevidde. En karakter behøver eksempelvis ikke at bevæge sig realistisk, men kan vækkes til live ud fra barnets egen fri fantasi. Ved brug af nogle simple animationsprincipper kan man således skabe et væld af udtryk og bevægelsesforløb.

Vi har udviklet og designet vores egne transportable animationsborde, som let kan skilles ad og samles igen. Det gør os i stand til at animere alle vegne: på din skole, din kulturinstitution eller ude i den åbne og fri natur. Mulighederne er uendelige.

Animationsbordet, der består af flere glaslag, giver børnene mulighed for at arbejde med flere fysiske lag i opbygningen af deres scene, og de kan således arbejde med dybdekompositioner bestående af forgrund, mellemgrund og baggrund på en helt håndgribelig og letforståelig måde. 

skrivebordet_crop

Om os

Vi, Camilla Boman Jensen og Mette Dahlquist, er begge uddannede som illustratorer fra Designskolen Kolding på linjen for Visuel kommunikation. Vi driver sammen Sekvens, hvor vi løser opgaver indenfor illustration og animationsdesign.

Vi har haft fornøjelsen af at undervise i animation på folkeskoler, børnehaver, kulturinstitutioner og på kulturskoler og er til stadighed grebet af at udforske potentialet indenfor undervisning og kunst- og kulturformidling gennem animationsdesign.

Det er en kæmpe glæde at kunne dele vores kærlighed til animation, gode historier og gakkede karakterer med børn, som besidder en vildskab, idérigdom og nysgerrighed, der går perfekt hånd i hånd med stop motion animationen.

 

Kontakt

Interesseret i at høre mere?

Har du en idé du gerne vil vende med os, eller vil du gerne hyre os til et animationsforløb til din skole, kulturinstitution eller event, så send os en besked via kontaktformularen, eller på: kontakt@sekvens.dk.   

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked